Krachtstroom aanleggen in Den Haag

Heeft u onlangs een jacuzzi aangeschaft, wilt u overstappen op inductie koken of gaat u binnenkort zware machines inzetten voor uw bedrijf? Dan gaat u meer energie gebruiken dan de gemiddelde gebruiker. Bij KTR Elektrotechniek helpen we u graag met de aanleg van krachtstroom of een 3-fasenaansluiting in Den Haag. Neem contact met ons op via 015 - 666 74 14 of maak gebruik van het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De benamingen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden vaak in dezelfde context gebruikt. Toch betekenen ze niet precies hetzelfde. Krachtstroom wordt eigenlijk alleen gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het in vrijwel ieder geval om een 3-fasen aansluiting wanneer het woord krachtstroom valt.

Een 3-fasen aansluiting voorziet u drie maal van 25 ampère stroom (de stroomsterkte). Daardoor krijgt uw groepenkast standaard drie maal 230 volt (elektrische spanning) binnen waar dat gebruikelijk een keer 230 volt is. Vanwege de extra spanning kunt u elektronica met een grotere energiebehoefte gebruiken.

Denkt u bijvoorbeeld aan een bubbelbad, een sauna of een inductiekookplaat. Bij een standaard 1-fase aansluiting zouden deze apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de stroomvoorziening nu over 3 fasen wordt verdeeld gebeurd dat niet.

Krachtstroom inzetten bovenop een 3-fasen aansluiting

Voor zware industriële machines is naast een 3-fasen aansluiting ook krachtstroom nodig. Deze apparaten hebben niet alleen een grotere energiebehoefte, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De gangbare 230 volt voor het gebruik van huishoudelijke apparaten is voor deze machines niet voldoende.

Bij krachtstroom ontvangt u via uw aansluiting maar liefst 400 volt. Om dat mogelijk te maken zullen we uw groepenkast hierop aan moeten passen. Pas dan kunt u daadwerkelijk zwaardere machines laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij de verzwaring van uw aansluiting?

Naast een elektricien bent u ook afhankelijk van uw netbeheerder voor het verkrijgen van een 3-fasen aansluiting of krachtstroom. Daar kunt u een verzoek indienen voor de verzwaring van uw aansluiting. Het is hierbij wel belangrijk dat de groepenkast is voorzien van een 3-fasen hoofdschakelaar.

Ontbreekt de schakelaar nog dan zullen wij deze voor u plaatsen. Even als de speciale Perilex stekkersystemen die u nodig heeft voor elektronica die gebruik maakt van een krachtstroom of 3-fasen aansluiting. Met dit type stekkersysteem wordt de stroom gelijkmatig over de verschillende fasen verdeeld.

Contact met KTR Elektrotechniek voor hulp in Den Haag

Wilt u graag zo’n krachtstroom of 3-fasenaansluiting laten aanleggen? Of heeft u nog twijfels over de meest geschikte aansluiting voor uw situatie? U kunt voor alles bij KTR Elektrotechniek terecht in Den Haag. Ook met uw vragen.

Wij plaatsen graag uw nieuwe aansluiting en brengen alle benodigdheden mee. Of het nou gaat om een krachtstroom, een 2-fasen of een 3-fasen aansluiting. U kunt contact met ons opnemen via 015 - 666 74 14 of een offerte aanvragen via het contactformulier.