Groepenkast vervangen of uitbreiden in Den Haag

Wilt u een groepenkast laten vervangen of uitbreiden in Den Haag? Wellicht is uw huidige exemplaar al wat op leeftijd of heeft u kortgeleden enkele nieuwe elektrische apparaten gekocht. Beide zijn een goede reden om uw groepenkast aan te pakken.

En daar kunnen de gecertificeerde elektriciens van KTR Elektrotechniek u bij helpen. We zijn te bereiken op 015 - 666 74 14 en via het contactformulier. Dan zullen wij zorgen voor een veilige en uitstekend werkende groepenkast.

Waarom een stoppenkast vervangen?

De twee belangrijkste argumenten om een groepenkast te vervangen zijn veiligheid en gebruiksgemak. De gemiddelde levensduur van een meterkast ligt zo rond de 15 tot 20 jaar. Bij een exemplaar die al ouder is ervaart u sneller ongemak en is de kans op onveilige situaties groter.

Aardlekschakelaars werken soms niet meer en schakelaars kunnen bijvoorbeeld inbranden. Dat zou brand kunnen veroorzaken en voor andere levensgevaarlijke situaties kunnen zorgen. Maar er kan meer gebeuren.

Omdat de hoeveelheid elektrische apparaten maar blijft toenemen en ook steeds krachtiger worden krijgen gedateerde groepenkasten het moeilijk. Als er verschillende apparaten op hetzelfde moment gebruikt worden terwijl ze in dezelfde groep zitten kan dat in overbelasting resulteren. Wat er toe leidt dat er met enige regelmaat schakelaars uitslaan.

Wanneer een meterkast uitbreiden in Den Haag?

Als er enkele groepen overbelast zijn hoeft dat niet te betekenen dat de kast direct vervangen moet worden. Vaak is het voldoende om een bestaande groepenkast uit te breiden. In dat geval voegen we een groep of meerdere groepen toe.

Op die manier kan de stroom beter over alle groepen worden verdeeld. En mocht u een grootverbruiker als een sauna of jacuzzi willen aanschaffen kunnen we hier een aparte groep voor aanleggen. Hetzelfde doen we wanneer u graag wilt overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Iedere woning en elk pand beschikt over een meterkast. Het is waar de stroom het huis binnenkomt en waar het middels meerdere groepen door de woning wordt verspreid. Elke groep voorziet dus een stukje van de woning van stroom.

Als er te veel apparaten van dezelfde groep tegelijkertijd worden gebruikt kan er overbelasting optreden. Als er sprake is van overbelasting of kortsluiting bij een specifieke groep schiet de groepstop uit. Of als dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is dus een veiligheidsmechanisme dat er voor zorgt dat er geen grotere problemen ontstaan bij overbelasting.

Contact met KTR Elektrotechniek voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Den Haag

Wilt u het risico op een gevaarlijke situatie terugdringen door een verouderde groepenkast te laten vervangen? Of streeft u naar meer gebruiksgemak van uw elektrische apparaten door de stoppenkast uit te laten breiden? Hiervoor kunt u in Den Haag terecht bij KTR Elektrotechniek. U kunt ons bereiken op 015 - 666 74 14 en via het contactformulier.